Ajatustenlukijan ajatuksia

Kaikkien aikojen typerimmät keikkapyynnöt

Perjantai 14.7.2017 klo 12.59 - PP


Ennen kuin kerron miten hölmöjä, joskus jopa alentavan loukkaavia kyselyitä joiltakin asiakkailta tulee niin haluan muistuttaa, että nämä ovat poikkeuksia. Suurin osa asiakkaista on varsin hyvin kartalla mitä ovat tilaamassa, mutta joukkoon mahtuu älyttömyyksiä, joista tulee mieleen, että tilaajan käsitys on, että jos pöytään ladotaan euroja niin kyllä se tekee mitä me pyydetään.

On ihan normaalia, että asiakas pyytää huomioimaan tapahtuman teeman ja kenties sisällyttämään settiin yrityksen sanomaa. On myös hyvin normaalia, että yleisöstä kerrotaan etukäteen perustietoja, kuten onko kyseessä iso joukko insinöörejä, lääkäreitä vai myyjiä. Viihdetaiteilijan työn kuvaan kuuluu tunnistaa illan tunnelma ja huomioida se esityksessä. Huoraamiseksi se muuttuu siinä vaiheessa, kun laatu laskee korvauksen edessä.

Tässä muutama esimerkki, jotka äkkiseltään tulivat mieleeni.

JATKUU...

Avainsanat: Keikka, tyhmät pyynnöt, oudot kyselyt, keikat, mentalisti, taikuri, esiintyjä, artisti


Kommentit

14.7.2017 14.00  Haka

Ei ollu mun pyyntöä tuolla...hyvä niin...

14.7.2017 15.19  Kalle-Hessu Vastamäki

Kiitos luettavista ajatuksistasi.

Teatteriduomme puolesta olen kerran vastannut seuraavasti pikkujoulutiedusteluun, joka oli liian kummallinen tässä toistettavaksi.

"Esityksemme todellakin on laadultaan huono ja kestoonsa nähden ylihintainen. En suosittele, että tilaatte meidät. Kiitos mielenkiinnostanne. Toivotan Teille oikein viihtyisää pikkujoulua."

Mutta mukavaahan tämä on.

14.7.2017 16.03  Pete Poskiparta

Nyt kun sanoit taikasanat "liian kummallinen tässä toistettavaksi" niin pakkohan sun on se toistaa :

14.7.2017 16.17  Kalle-Hessu

Vielä viime sähköpostin kollaamisessa se oli tallessa, mutta taisin silloin luopua alkuperäisestä viestistä.
Se oli kuitenkin kummallinen yhdistelmä nöyristelyä ja julkeaa tinkimätöntä tinkimistä. Tyyliin "Tiedustelemme esitystänne yrityksemme pikkujouluihin, mutta kun se on noin lyhyt ja kallis, niin onkohan se hyväkään?" Ei ihan noilla sanoilla, mutta ydin oli tossa. Mitä siihen sitten? En osannut ruveta vakuuttelemaan. Päätin jättää asian siihen ja lisätä sen mukavien, joskin kummallisten, kokemusten pitkään listaan.

14.7.2017 16.23  Pete Poskiparta

Priceless! Noi on aina mahtavia!

17.7.2017 18.23  Marja Poskiparta

Yrittäähän voi kaikenlaista, mut eri asia kuka tollasiin suostuu. Hyvä että arvostat omaa ammattitaitoasi.

17.7.2017 19.58  Kalle-Hessu

Ammoin Kuopion ekan huumorifestarin järjestäjältä: Mitäs jos me ei maksettaiskaan teille, kun te pääsette telkkariin. Yle teki uutispätkän, jossa vilahdettiin. Ei sopinut meille.

17.7.2017 23.29  Elisa Piispanen

Ihanaa!
Mua pyydettiin eräälle itsenäisyyspäiväkeikalle hyvinkin nimellisellä palkkatarjouksella ja kun kerroin oman palkkani olevan ihan eri luokkaa, kerrottiin syyksi pieneen palkkatarjoukseen se, että
"pormestarikin tulee tilaisuuteen ilmaiseksi."

Kerroin olevani näyttelijä ja esiintyvä taiteilija, enkä poliitikko.

Palkkatoiveeni hyväksyttiin ja keikka toteutui.

18.7.2017 23.42  Imre Szabó

Ihmisten tietämättömyys on joskus hämmentävää. :-)

Muusikoille yksi legendaarisimpia lienee:

"Tuutteko meidän juhliin soittamaan? Me ei kyllä pystytä maksamaan mitään, mutta saatte soittaa niin kauan, kun haluatte!"

Reilu diili, eikö... Ei ole sattunut omalle kohdalle mutta olen kuullut tämän tapahtuneen muutamalle kollegalle.
Sitten on tietenkin ollut toivomuksia soittaa Metallican biisi, kun on keikalla yksin pianistina ja Nightwishin sinfonisin mahdollinen teos, kun on kyseessä kitara, basso & rummut -trio.

19.7.2017 8.06  Mörkö

Tuli niin bändiajat mieleen kun viisimiehistä bluesrock-bändiä haluttiin kaupungin kerman golf-juhliin. Tiedusteltiin kaikenlaista ennakkoon, kuten esitettiin huoli että emmehän ole kovaäänisiä. Kehotin mielipahan välttämiseksi hankkimaan vaikka Tomi Metsäkedon jodlaamaan. Ihan kaikkeen ei kannata suostua edes isosta rahasta.

21.7.2017 9.47  Jussi Pelkonen

Tanssibändiajoiltani muistan sen yksityistilaisuuden, jossa kaimoja pystyyn roudatessamme eräs vanhempi herrasmies tuli ehdottamaan, että toivottavasti voimme soittaa vähän hiljempaa.

21.7.2017 9.49  Jussi Pelkonen

*kamoja*...


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini