Ajatustenlukijan ajatuksia

Kaksi legendaa viimeiselle matkalleen

Lauantai 25.2.2017 klo 17.11 - PP


Perjantai 24. helmikuuta toi mukanaan kaksi suru-uutista. Kaksi taika-alan legendaa poistui keskuudestamme. Toinen oli henkilökohtainen mentorini, ystäväni ja nimenomaan mentalismin legenda Bob Cassidy, joka menehtyi keuhkosyövän uuvuttamana rauhallisesti. Toinen tapaus oli paljon dramaattisempi, sillä erityisesti narutempuistaan ja korttitaikuudestaan tunnettu Daryl Easton, joka käytti esiintyessään vain nimeä Daryl, päätti päivänsä omatoimisesti legendaarisessa Magic Castlessa. 

Daryl

Darylin tunsin vain etäisesti. Tapasin hänet hänen vieraillessaan Suomessa yli 10 vuotta sitten ja Facebookin kautta vaihdoimme joskus kuulumisia. Darylin narutemput olivat urani alussa äärimmäisen suuressa roolissa omassa ohjelmassani. Myös hänen laajat opetusvideosarjat olivat aikanaan erittäin merkityksellisiä, kun etsin itseäni esiintyjänä ja taikurina. 

Daryl voitti vuonna 1982 FISM:ssä eli taikureiden maailmanmestaruuskilpailuissa ensimmäisen palkinnon lähitaikuuden sarjassa. Legendaarinen Magic Castle palkitsi hänet useita kertoja mm. Vuoden parhaana taikurina, vuoden parhaana luennoitsijana ja vuoden parhaana parlour taikurina. (Palour = pienen näyttämön esitys). Ironista kyllä, mutta hän päätti päivänsä paikassa, jossa hänet oli palkittu lukemattomia kertoja. Darylin perintö on ja elää vielä pitkään ja moni taikuri, niin harrastaja kuin ammattilainen saa olla kiitollinen hänen panoksesta taikuudelle. 

Bob Cassidy

1915494_185515617856_6171739_n.jpg

Bob Cassidy oli yksi mentalismin suurista nimistä. Hänen kirjansa The Artful Mentalism of Bob Cassidy, I & II olivat suuresti vaikuttamassa siihen, että itse innostuin viemään omia esityksiäni perinteisestä taikuudesta enemmän mentalismin suuntaan. Myöhemmin vuonna 2009 tapasin hänet ensimmäisen kerran Las Vegasissa MINDvention kongressissa, jossa Bob oli luennoimassa ja esiintymässä. Bobista tuli opettajani, jonka kanssa olin tiiviisti yhteydessä. Hän katsoi ja analysoi esityksiäni sekä antoi ohjausta. Vuonna 2013 matkustin Seattleen viikoksi Cassidyn täsmäoppiin. Se oli urani yksi merkittävimmistä viikoista, sillä opin todellisia alan sisäpiirin salaisuuksia ja myös sitä miten näitä tulee käyttää esiintymisessä. Uskallan väittää, että en olisi koskaan onnistunut tekemään kolmea 90 minuutin mittaista kiertueohjelmaa kolmessa vuodessa ilman Bobin oppeja ja ajattelutapoja. 

Bob Cassidy palkittiin vuonna 2011 Dunninger Awardilla, joka on eräänlainen vuoden mentalisti maailmassa palkinto. Vuonna 1996 hänet palkittiin luovuudesta David Lederman awardilla. Molemmat palkinnot myöntää PEA eli Psychic Entertainers Association, jonka yksi perustajajäsenistä hän oli ja josta on sittemmin tullut mentalismin ammattilaisten tärkein maailmanlaajuinen yhteisö. Suomesta yhteisössä on kaksi jäsentä, minä ja kollegani Jose Ahonen. 

Minä ja moni muu muistamme Bob Cassidyn ja Darylin alla olevien videoiden kaltaisina mestareina, jotka viihdyttivät ja hämmästyttivät yleisöään kaikkialla maailmassa. Rauha heidän muistolleen.

 

Avainsanat: Taikuri, mentalisti, kuolema, legenda, daryl, Bob Cassidy, taikuus, taikatemppu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini