Ajatustenlukijan ajatuksia

Häpeästä autuuteen

Lauantai 4.3.2017 klo 17.10 - PP


Kuusi Oscaria voittanut elokuva La La Land teki minuun suuren vaikutuksen. Musikaali kertoo kahdesta unelmiaan tavoittelevasta nuoresta, joilla on kirkkaana mielessä päämäärä, mutta se vain tuntuu olevan koko ajan yhtä kaukana. Toinen havittelee uraa näyttelijänä, toinen unelmoi omasta Jazz-klubista. Elokuva kuvaa mainiosti showbisneksen todellisuutta maalaten kuvan epämiellyttävistä koe-esityksistä ja loputtomasta huoraamisesta viihteen alttarilla ennen kuin se oma juttu tulee kohdalle. Vaikka en olekaan näyttelijä, niin showbisneksen toimintatavat ovat läpi alan samanlaiset ja koskevat kaikkia. 

JATKUU...

Avainsanat: Häpeä, Häpeäminen, häpäisy, itsensä häpäisy, esiintyminen, näytteleminen, näyttelijä, La La Land, koe-esitys, koe-kuvaus


Kommentit

5.3.2017 18.30  Maini Valkonen

Elokuva teki minuun myös vahvan vaikutuksen. Olihan siinä suuria elämän asioita kuvattu ja vieläpä kauniisti. Kuten kirjoituksessasi kerrot miten kivinen tie voi olla vaikkapa musiikki tai elokuva markkinoilla. On se nykyään melkein jo muillakin aloilla saman kaltaista. Kuinka siellä keinotellaan vilpillisesti ja puhutaan toisista pahaa seläntakana. Se miten valitsee elämäntehtävän on kaikille tärkeää. Pitää vain uskaltaa, vaikka ropisisikin kiviä päälle. Luulen, että moni ei edes tiedä millaista on tehdä työtä kun on se oikea polte päällä. Tosin vastapuolella se kaikki paha ja taloudelliset huolet. Silnä kun valitsee kuitenkin oman tiensa, on rohkea.. Häpeää ennen kannettiin jos epäonnistuttiin. Ei se niin tarvitse olla, mutta opikseen täytyy ottaa. Lisäksi kirjoitat, että huutelut ja herjaukset eivät enää pure. Näin se olla pitääkin. Paras keino on näyttää mihin pystyy. Ja useimmiten siihen pystyy. Omalta osaltani olen saanut tehdä paljon töitä missa polte on ollut mukana. Ja taas joutunut myös tekemään tekemisen pakosta. Nykyisin en paljon enää kumartela kenenkään edessä. Jos en kelpaa sellaisena kun olen, niin saa olla kelpaamatta. Nöyrä olen silloi kun se on aiheellista.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini