Ajatustenlukijan ajatuksia

Työ tekijäänsä palkitsee

Perjantai 4.11.2016 klo 1:17 - PP


En tiedä miten sen pukisin sanoiksi niin ettei se kuulostaisi haisevalta itsekehulta. Oikeastaan en edes välitä. Kuulostakoon. Olen ottanut lukemattomia riskejä, pantannut omaisuutta, purrut hammasta ja kieltäynyt luovuttamasta. Ensin oli Mies, mikrofoni ja mieli, joka menestyi kohtalaisesti. Sitten tuli Mielenkääntäjä, joka menestyi jo hyvin. Nyt on meneillään Mentalisti 2.0, joka näyttää menestyvän erittäin hyvin. Kolme neljästä viimeisestä näytöksestä on ollut viimeistä tuolia myöten loppuunmyytyjä. 

pete_banneri_3.jpgOn vaikea löytää sanoja tälle kaikelle. Tässä kilpailutilanteessa ja tässä taloustilanteessa olen onnistunut viemään tekemiseni täysin uudelle tasolle. Olen onnistunut työllistämään itseni lisäksi myös kaksi muuta ihmistä sekä tarjoamaan työtä muille alan osaajille, kun oma kysyntäni on ylittänyt tarjonnan. Tätä en suinkaan ole onnistunut tekemään yksin. Assarini Suvi Kukka on voimia säästelemättä hoitanut asioitani, jotta saan mahdollisimman paljon keskittyä siihen minkä parhaiten osaan eli esiintymiseen ja esitysten valmistamiseen. Moni kollega on jeesannut niin henkisesti kuin ihan fyysisestikin. Vanhempani ja kaverini ovat jaksaneet kannustaa ja olla kiinnostuneita voinnistani ja senkin arvo on mittaamaton. Rakkaan anopin apu lastenhoidossa on ollut korvaamatonta, sillä kolmilapsisen perheen isänä olisi lievästi haastavaa kiertää Suomea, jos apua ei olisi tarjolla. Vaimoni Marja taas on joka tilanteessa ollut tukena ja sen merkitystä en osaa sanoin edes kuvailla. 

Tämä syksy on ollut yhtä lentoa. Kiertueen lisäksi olen tehnyt normaalit tilauskeikat, TV-jutut, radiohommat sekä ollut mukana parissa muussakin projektissa. Kaikesta kiireestä huolimatta fiilis on ollut korkealla koko ajan. Tunne siitä, että tämä kaikki palkitaan kyllä aikanaan on ollut vahva. Nyt niitä palkintoja on alkanut sadella. On täysiä saleja, mielekkäitä projekteja sekä selvää arvostuksen nousua koko alaamme kohtaan. Edessä on kuitenkin vielä ehkä se haastavin vaihe, kun kohonneet odotukset on lunastettava. Jatkan siis valitsemallani tiellä ja pyrin tekemään ilta illan jälkeen parempia esityksiä, jotta maksava yleisö kokee saavansa vastinetta rahalleen ja ajalleen. Matka on vielä pahasti kesken, mutta suunta on selvästi oikea. 

14725705_226994084383500_7985674887043163232_n.jpgMentalisti 2.0 on puolivälissä. Jäljellä on vielä Uusikaupunki, Ylivieska, kaksi esitystä Helsingissä, Tampereella ja Porissa sekä esitykset Kouvolassa, Kuopiossa, Kajaanissa ja Rovaniemellä. Eikä unohdeta viime vuonna Finlandia-talon täyttänyttä The Show´ta, joka on tänä vuonna 18.11. Stagella tuolloin itseni lisäksi Rudi Rok, Jukka K sekä Roope Salminen ja improryhmä Kolila. Tule siis paikan päälle tarkastamaan puhunko vain lämpimikseni vai antaako itse show puheilleni katetta. 

Pete Poskiparta

Katso esitykseni Nelosen Arman Live ohjelmassa TÄSTÄ

Katso vierailuni Ylen aamu-tv:ssä TÄSTÄ

Katso kuinka taivutan lusikkaa Docventures ohjelmassa (n. kohdassa 4 min) TÄSTÄ

Avainsanat: Työ, kiertue, mentalisti, mentalismi, show, rundi, mielenkääntäjä, yrittäjä, palkinto


Kommentit

4.11.2016 10:20  Kari Toivonen

Kovalla työllä ansaitun menestyksen ei koskaan pitäisi olla kenellekään kateuden aihe. Sen takia sinunkaan ei tarvitse pyydellä anteeksi sitä, että kerrot olevasi tyytyväinen uuden kiertueesi yleisömääriin. Lisäksi olet aina pystynyt toimittamaan sen, mitä olet luvannut eli yleisö poistuu keikoiltasi viihdytettynä. Kun teot antavat katetta sanoille, ajoittaisen "itsekehunkin" sietää vallan mainiosti.

4.11.2016 10:50  Aki Kivelä

Upeaa työtä!! Upea nousu ja kasvu urallasi. Nimenomaan kuten mainitsit tässä (Suomen talous) tilanteessa. Eikun tsemppiä!

4.11.2016 13:49  Tapio Rautaoja

Hieno kirjoitus. Hieno kiitos perheelle ja muille asiaan vaikuttaneille. Onnittelut menestyksestä joka ei ainakaan minulle ole tullut yllätyksenä. Pahoittelen, että en tätä 2.0 päässyt näkemään mutta muutamia kertoja olen sinut livenä nähnyt - ja tulen vastakin näkemään. Loistavaa viihdettä.

4.11.2016 13:55  Matti Hämeenaho

Komppaana Karia kateus asiassa. Jos tuntee kateutta esiintyjää kohtaan niin kannattaa muistaa että voi itsekkin aloittaa treenaamisen ja alkaa tekemään... Tämähän on vapaa maa yrittää.
Onneksi sain liput Ylivieskan esitykseen. Saan muuten ajella yli 200km jotta pääsen sinne ja kotiin. Ei haittaa kun tiedän sen olevan sen arvoista!

4.11.2016 15:18  Mika Palmio

Aivan mahtavaa työtä. Riskinsietokyky vaatii aina omansa, mutta loppupeleissä palkitsee onnistuessaan. Hatun noston paikka kunnioituksella.

4.11.2016 17:16  Harri Blomqvist

Ole vaan, tyypillisestä ajattelusta poiketen, ylpeä saavutuksestasi, älä ylpisty! Tämäkään tilanne ei ole tullut itsestään. Vanha sanonta, "menestys ennen työntekoa, tulee ainoastaan sanakirjassa", pitää paikkansa. Onneksi olkoon Pete!

4.11.2016 19:02  Jaana

Olet syystä ylpeä tekemisistäsi ja hienosti jaat kiitosta tukijoukoillesi. Vuosi sitten Tampereella työporukan kanssa esityksesi nähtiin ja "päästiin" oikein osallistumaankin ja olimme vaikuttuneita; yhteiskuva muistona 😍 Pidä hyvä huoli itsestäsi ja läheisistäsi, jotka kuitenkin ovat tärkeintä mitä meillä itse kullakin on ❤

5.11.2016 7:46  Lea Myllymäki

Kaikki kolme esitystä katsoneena ja koko perheelle liput ostaneena ( 6-8), esityksistä suuresti nauttineena. Seuraavaan esitykseenkin tullaan varmasti. On nautittavaa katsoa, kun esityksestä näkyy se miten sielu on pelissä. Siinä näkyy se työ, mikä esitysten tekemiseen kuluu, siis tuhansia tunteja, Uskomista itseen, yksinäistä harjoittelua, opiskelua, opettelua ja opettamista, muiden kommenttejen kuuntelua ja joskus loukkaantumisiakin. Jatka tielläsi ylpeänä itsestäsi, koska me tarvitsemme mysteerejä, illuusioita ja teatteria.

5.11.2016 8:00  Hilkka Laronia

Onnea ja hienoa js kirjotuski hyvä ja asiallinen. Ihan tuo toistenki työllistäminen on kunnioitettavvaa jeee hyvä sie, arvostan!

5.11.2016 11:08  Pete Poskiparta

Suuren suuret kiitokset kommenteistanne ja tsempistä. Nämä lämmittävät mieltä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini