Ajatustenlukijan ajatuksia

Kouvolan Taikapäivät 2018

Perjantai 27.7.2018 klo 13.29 - PP


Taikureiden, mentalistien ja muiden vastaavien varietee-esiintyjien ehdoton kohokohta Suomessa on vuosittaiset Kouvolan Taikapäivät, joita on järjestetty aina 1980-luvun alkupuolelta lähtien. Kouvolan kaupunki ja joukko paikallisia yrityksiä on tukemassa tätä hienoa tapahtumaa, joka vuosi vuodelta tuottaa upeita, alansa parhaita esiintyjiä eri puolelta maailmaa Suomeen ja Kouvolaan. Koko hankkeen puuhamies on koomikkotaikuri Markku Purho, joka on myös taikurivälineiden maahantuoja ja omaa tätä kautta hyvät suhteet alan osaajiin kautta maailman.

Minulle Taikapäivät ovat olleet yhtä seikkailua aivan 2000-luvun alusta lähtien. Olen vapaaehtoisena ollut mukana järjestämässä tapahtumaa ja suurimmalta osaltaan minun vastuulle on jäänyt tähtiesiintyjien ja luennoitsijoiden kuljettaminen ja heidän asioiden organisointi tapahtuman aikana. Voiko coolimpaa hommaa olla? Kun pikku poikana katsoin televisiosta Paul Danielsin taikashow´ta en voinut suurimmissa kuvitelmissanikaan kuvitella, että vajaa 30 vuotta myöhemmin olen hänen autokuskinsa ja stagemanagerinsa. Siinä samalla, kun ehtii jutella paljon muusta ja oppia itsekin. Siinä samalla myös näkee miten maailman huiput valmistautuvat esityksiinsä, mitä he vaativat ja millä pieteetillä työhönsä suhtautuvat. Tätä osaamista olen kaikki nämä vuodet yrittänyt imeä itseeni ja tästä vapaaehtoistyöstä olen enemmän kuin kiitollinen.

Taikapäivien historia on hohdokas, sillä se on yksi osoitus siitä miten kulttuurin rahallinen tukeminen myös ulkopuolelta tuottaa parempitasoisia tapahtumia. Monet supertähdet olisivat jääneet saapumatta ellei hyvä yhteistyö kaupungin, paikallisten yritysten ja kotimaisten tapahtumaan osallistujien kanssa olisi saumatonta. Nimet kuten Paul Daniels ja Wayne Dobson saattavat olla osalle varttuneempia suomalaisia tuttuja, sillä heidän TV-show pyöri YLEllä vuosia. Alaa harrastavat sen sijaan tuntevat Max Mavenin, Michael Ammarin, Michael Weberin, Mike Caveneyn ja Tina Lennertin, vain muutamia mainitakseni. Kotimaisillekin on löytynyt tilaa ja olen itsekin saanut sekä luennoida että esiintyä Taikapäivillä. 

TP2.jpgOhjelmaa myös yleisölle

Vaikka Taikapäivien ohjelmasta merkittävä osa luentoineen ja workshoppeineen on tarkoitettu alan harrastajille ja ammattilaisille, on Kouvolassa tänä viikonloppuna runsaasti ohjelmaa myös yleisölle. Jo tänään perjantaina Kouvola-talolla on Magic Friday show, johon voit ostaa lippuja. Lauantaina kävelykatu Manskilla nähdään moottorisahajonglööri Janne Mustosen maailmanennätysyritys sekä Viihdeohjelmien SM-kilpailun kaksi alkuerää joiden välissä viihdyttää lastentaikuri JIIPEE. Ilta huipentuu Magic Night tapahtumaan, jossa osa tähtivieraistamme esiintyy ja samalla ratkotaan Viihdeohjelmien tuore Suomenmestari. Tämä on kaikki siis yleisölle tarjolla ilman pääsymaksua. 

Lisäksi sunnuntaina nähdään vielä Kouvola-talolla Gaalashow, jossa kaikki parhaat ovat lavalla. Viikonlopun aikana kisataan myös junioritaikureiden mestaruuskilpailut ja yleensä kisan parhaimmistoa nähdään myös gaalassa. Lippuja gaalaan voi tiedustella Taikapäivien nettisivujen kautta.

Tervetuloa Kouvolan Taikapäiville! Katso ohjelma ja lisätiedot osoitteesta:
www.taikapaivat.fi 

Pete Poskiparta

Avainsanat: Kouvola, Taikapäivät, taikuri, taikurit, taikatemput, mentalisti, esitys, taikaesitykset


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini