Ajatustenlukijan ajatuksia

Kaikki kiinni tulevassa kiertueessa

Maanantai 29.8.2016 klo 13.54 - PP


Starttiin on vajaa kolme viikkoa. Kaikki mitä irtoaa on kiinni alkavassa Mentalisti 2.0 kiertueessa. Niin omaisuus kuin henkinen pääoma. Uskon lujasti, että tästä tulee kova juttu, mutta matkalla on vielä monta muuttujaa, joka saattaa herättää kysymyksen, että miksen jatkanut huoletonta peruskeikkailua valtavan riskinottamisen sijaan?

Pikkupoikana minulla oli unelma, että jonakin päivänä elätän itseni esiintymällä taikurina. Kaikesta vastustuksesta huolimatta unelmani toteutui. Tuli uusia unelmia. Olisi mukava päästä esiintymään ulkomaille. Se toteutui ja vielä aika isolla kädellä vieden minut mm. Las Vegasiin, Bostoniin, Chicagoon, Lontooseen ja Kölniin. Unelmoin jopa urasta ulkomailla, mutta se unelma romuttui, kuten aiemmassa kirjoituksessani kerroin. Samoin romuttui aikanaan unelma omasta TV-ohjelmasta jollekin isolle kanavalle. Tätä nykyä en ole siitä edes kovin kiinnostunut. Kun jokin unelma särkyy tulee uusia tilalle. Vuonna 2013 Tampereen Komediateatteri kiinnitti minut kymmenellä esityksellä. Huomasin olevani pioneeri viedessäni omaa taikuuden genreä, mentalismia teatteriin ja tehden siellä koko illan näytöksiä. Ensimmäistä kertaa urallani olin asemassa, jossa yleisö maksaa ja tulee katsomaan nimenomaan minua ja esitystäni. Yritystapahtumat, messut ja juhlat ovat mainioita paikkoja esiintyjälle ja nautin niissä esiintymisestä suuresti, mutta niissä me esiintyjät olemme aina sivuosassa. Tilaavalla yrityksellä on oma viestinsä, tarjouksensa tai lanseerauksensa ja se on pääasia. Yleisö ei ole paikalla katsomassa esitystäni vaan uutta tuotetta tai palvelukonseptia ja sen ohessa seuraa muu ohjelma. Kuulostaa jopa itsekeskeiseltä, mutta väitän, että pääosa meistä esiintyjistä havittelee pääroolia ainakin kerran elämässään. Ainoa tapa saada päärooli tässä genressä on viedä esityksiä sellaisiin paikkoihin, joihin ihmiset tulevat esityksen ja esiintyjän vuoksi. Teatterit esimerkiksi ovat tällaisia paikkoja. Suurin haaste olikin saada potentiaalinen yleisö vakuuttuneeksi, että mentalismi on hyvää viihdettä ja katsojien ajan arvoista. 

Mentalisti 2.0 kiertueen visuaalisen ilmeen 1920-luvun tyyliin on piirtänyt Markus KotirantaEnsimmäinen sooloesitykseni Mies, mikrofoni ja mieli oli kasattu siitä materiaalista mitä yritystapahtumissa esitin. Se otettiin vastaan hyvin ja levisi kuin vahingossa ensimmäiseksi kiertueekseni. Nälkä kasvaa syödessä, joten kollegani Jose Ahosen painostuksesta aloin kirjoittaa uutta settiä, jonka nimeksi tuli Mielenkääntäjä. Tässä otin jo paljon enemmän huomioon teatterin luomia mahdollisuuksia valaistuksesta äänimaailmaan. Kokonaisuus keräsi kiitosta ja muutamat kriitikotkin kiinnostuivat mentalismista kirjoittaen erittäin positiivisia arvioita näkemästään. Tiesin kuitenkin koko ajan, että Mielenkääntäjässä on vieläkin liikaa ilmaa, liikaa haahuilua ja liian ohut käsikirjoitus. Pystyn parempaan, pystyn hauskempaan, viihdyttävämpään ja myös sisällöltään pohdiskelevampaan lopputulokseen. Tuuletin ideoita jälleen Jose Ahosen kanssa, mutta myös mentorini Bob Cassidyn sekä useiden maailman huippujen kanssa. Parantelin, tiivistin ja jykevöitin kokonaisuutta ja alistin sen alan parhaiden osaajien arvioitavaksi. Osa palautteesta sattui pahasti, mutta jälkeenpäin arvioiden hyvä niin. Lopulliset materiaalivalinnat tein Las Vegasissa Meeting of the Minds seminaarissa kesäkuussa. Tuon jälkeen olen vain harjoitellut, kokeillut, kirjoittanut ja taas harjoitellut. 17.9 esitän ensi kertaa Mentalisti 2.0 esityksen Jyväskylän Huoneteatterissa ja väitän, että se on parasta mitä olen koskaan yleisölleni tarjonnut. Tule katsomaan jollekin paikkakunnalle ja totea itse! Saatan toki olla väärässäkin, mutta sen päätöksen teette te, arvoisa yleisö.

IMG_3637.jpgMiksi en jatkanut huoletonta keikkailua yritystapahtumissa ja messuilla? No, jatkoin ihan normaalisti ja jatkan edelleen. Silti kunnianhimoni omaa työtäni kohtaan kasvoi siinä määrin isoksi, että halusin myös pakottaa itseni osaamiseni äärirajoille. Nyt tässä kiertueessa on kiinni talo ja muu omaisuus, henkinen pääoma ja merkittävä osa tulevaisuudesta. Usko on luja, mutta lopulta yleisö ja vain yleisö päättää kohtalostani.

Pete Poskiparta

Mentalisti 2.0 kiertue kokonaisuudessaan osoitteesta www.mentalisti.fi/liput 

Avainsanat: Mentalisti, taikuri, kiertue, mentalisti 2.0, mielenkääntäjä, esiintyjä, esiintyminen, rundi, tour,


Kommentit

29.8.2016 14.44  Kalle Finska

Moro,

Hyvä ja selkeä (analoginenkin) kirjoitus ja ymmärrän intohimosi sekä kehittymisideologiasi tosi hyvin (taloa en olisi kiinnittänyt kuitenkaan). Sen verran kommentoin yritys- ja muita tilaisuuksia, joissa olet esiintynyt (olen molempia nähnyt), että mielestäni olet "täysin" varastanut shown ja porukka on satalasissa ollut esityksissäsi mukana! Omista bileistäni muistetaan "partamiehen maaginen esitys - onneksi ei minua! Eli laaja kontaktipinta on syntynyt! Maasta se pienikin ponnistaa!!! Mutta on totta, että netin, television, teatterin ynnä muiden laajalti näkyvien medioiden avulla pääset parhaiten esiin. Ehkäpä tuo internet - mikä se väylä nyt sitten onkin - lienee näkyvyyden kannalta tämän päivän juttu (erilainen show nettiin ja teatteriin)...

Ehdottomasti tulen (ja otan porukkaa mukaan) vaikka pää kainalossa johonkin esitykseen kiertueellesi Mentalisti 2.0!!

29.8.2016 15.01  Jali

Todellakin harmittaa ihan saakelisti, kun lomani Suomessa loppuu ennenkuin kiertue edes alkaa. Mutta onneksi saan kyllä tuttujen kautta kyllä kuulla millainen oli, sen verran monta ihmistä olen saanut vakuuttumaan, että kannattaa mennä pällistelemään ja loksauttamaan leukojaan, että miten se nyt tuonkin muka taas teki :D


Hieno kirjoitus, joka kivalla tavalla valottaa uraasi taaksepäinkin.

29.8.2016 20.29  Taija Sommar

Vaikuttava kirjoitus. Aion klenkata katsomaan esitystäsi,kun tulet Tampereen tienoille. Arvostan aina,kun joku tekee omaa hommaansa täysillä. Lisäksi olen utelias. En nimittäin usko mentalisteihin enempää kuin sinä Jumalaan. Mutta katsotaan.

29.8.2016 23.10  Pete Poskiparta

Kiitos kommentoijille! Tervetuloa katsomaan show´ta. Tampereelle tulen kolmekin kertaa syksyn aikana, joten toivottavasti joku vierailuistani osuu aikatauluun. Niin ja fiksu hankkii liput ennakkoon ;)

1.9.2016 7.53  jarza

Koskas oot turuus, tullaan taas kattoon...aika epeli olet

1.9.2016 19.04  Pete Poskiparta

Terve Jarza

Turussa keikka on 8.10 Domino-teatterissa. Lippuinfot löytyvät tuolta "Tule keikalle" linkin takaa. Tervetuloa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini