Ajatustenlukijan ajatuksia

Kun Twitter lähtee laukalle

Lauantai 14.4.2018 klo 14.33 - PP


Sanalle "absurdi" syntyi mielessäni uusi merkitys, kun kirjoitin pari päivää sitten seuraavan twiitin: 

"Kysyin pojaltani (7 v.), että joko hänellä on tyttöystävä. Reteesti tuli vastaus. ”On yksi Sofi, mutta se ei vielä tiedä sitä”. Melko itsevarmaa settiä!"

Vuorokautta myöhemmin mikään ei ollut niin kuin ennen.

Avainsanat: Twitter, absursi, lapset, kasvatus, vitsi, sosiaalinen media, some


Kommentit

14.4.2018 15.16  Maini Valkonen

Älytöntä. Minä ainakin tulkitsin sen leikkimieliseksi huumoriksi. Nykyisin tuntuu vaan olevan vallalla kaikenlainen rummutus asiasta kuin asiasta. Lopulla ei enää muisteta mistä rummutus oli alkanut. Tarvittaisiin enemmän hymyä huuleen, kuin tiukkapipoista nipotusta.

15.4.2018 8.06  Ville Hard

Jos joku loukkaantuu sukupuolittamisesta tyyliin, "mistä tiedät, että hän on poika?", niin mikseivät nämä loukkaantujat loukkaantuneet presidentin lapsen syntymän uutisoinnista. Tuolloinhan mainittiin presidentille ja hänen puolisolleen syntyneen pojan. MISTÄ SAULI JA JENNI TIETÄVÄT, ETTÄ LAPSI ON POIKA! :-P

Sairasta - ja surullista, että nyky-Suomessa sekoitetaan ihmisten mieliä tällaisilla asioilla.

15.4.2018 9.42  juhani Vinberg

jos ntpo twiitti olisi apu-lehden lasten suusta-sivulla,niin se otettaisiin huumorina, niinkuin varmaan trkoititkin. somemaaailma vaan on täynnä näitä aammatttiloukkaantujia ja väärinymmärtäviä besserwissereitä, tarvitaan norsunnahka ja terävä kalpa vastasivalluksiin.itse olem´nkärsinyt aivoinfarktin aiheuttsamista kirotusvihreistä, joiista aika ilkeåästihuomautellaan

15.4.2018 10.49  J.-P

Se mikä on huumoria, voi olla loukkaavaa.
Se mikä ei ole huumoria, voi olla loukkaavaa
Se mikä on pätkä elämästä, voi olla loukkaavaa.

Perkele, tässä maailmassa voi olla loukkaavia asioita ja Twitterinkin pitäisi alkaa tottua siihen eikä aina nillittää joka v**n jutusta.
Varsinkin kun useimmat ei ole loukkaavia useimmille, yleensä vain Sinulle, arvon tyhjästäloukkaantuja.

15.4.2018 13.26  T-T.

Koko kohu oli turha, mutta miksi pidät sitä hengissä bloggaamalla ja nostamalla aihetta uudestaan ja uudestaan esille? Olet jakanut poikasi sanomia asioita Twitterissä (en usko, että 7v on erikseen ymmärtänyt, että hänen sanansa menevät suurelle yleisölle) ja kun niistä syntyi negatiivinen kohu, et pyri laannuttamaan sitä. Et ajattele poikaasi vaan ajattelet sitä, että sinua tultiin loukkaamaan ja tahdot kostaa / olla oikeassa.

Ymmärrän, että loukkaantuminen sai alkunsa hieman turhasta, mutta kun kyse on lapsestasi, voisit olla suurempi ihminen ja pyrkiä vihanlietsonnan sijaan muuhun.

Twitterissä olevaan kohuun poikasi ei välttämättä törmäisi, mutta nyt annat jo eri medioille haastatteluja aiheesta, joten oikeastiko tahdot, että pieni poikasi saa tietää, että hänen takiaan aikuiset ihmiset riitelevät ja iskä käyttää viikonlopun kiukkuiseen bloggaamiseen? Tai tahdotko, että kaikki poikasi luokkakaverit saavat kuulla, että Aatu on ihastunut Sofiin? Miksi edes jaat lapsesi yksityisasioita Twitterissä?

15.4.2018 13.58  Pete Poskiparta

Arvoisa nimimerkki T-T

Kirjoitin blogin, koska se oli tapani purkaa asia. Muutoinkin kirjoitan mitä kirjoitan ja muut, sinä mukaan lukien voit päättää luetko kirjoittamaani vai ei.

Sinulla tai kenelläkään ulkopuolisella ei ole tietoa miten olemme asian perhepiirissä käsitelleet, joten "et ajattele poikaasi" oli vähintään kevyen sarjan vittuilua. Mitäpä muuta nimimerkkien suojista voi odottaa.

En ole antanut yhtään haastattelua aiheesta millekään medialle. Kyselyitä on tullut parikin. Mediat ovat itse tehneet juttuja näkemänsä perusteella.

Lämpimästi kehotan keskittymään omaan elämään ja omiin läheisiin, koska he saattavat jäädä vaille huomiota, jos muutaman twiitin ja yhden blogikirjoituksen perusteella kykenet tekemään jo noin pitkälle vietyjä analyyseja kasvatusmetodeistani.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini